logo

Massages

Thaise Traditionele massage

Traditionele Thaise massage is een van 's werelds oudste geneesmethoden. Al meer dan 2500 jaar wordt deze massage toegepast als onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.
Thaise massage werkt stressverlagend, geeft een behaaglijk gevoel en zorgt voor diepe ontspanning.
Het heeft talloze effecten op zowel lichaam als geest. De lichaamsfuncties worden weer in balans gebracht en de geest wordt even leeg gemaakt, zodat u weer vol energie verder kunt. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor er een verhoogde zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de cellen en weefsels ontstaat en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. De stofwisseling wordt dus geactiveerd.
De weerstand van het lichaam wordt verbeterd omdat ook ziektekiemen via de lymfe uit het lichaam worden verwijderd. Verklevingen in de huid en spieren kunnen worden verzacht en gespannen spieren worden versoepeld. De Thai zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Thaise Kruidenstempelmassage

Thaise Kruidenstempelmassage, ook wel Thai Herbal Massage genoemd, is een massage met warme kruidenstempels die gevuld zijn met speciaal geselecteerde kruiden die worden opgewarmd tot 50 graden Celsius. De uitgebalanceerde kruidenmix werkt ontspannend, reinigend en vitaliserend. Na de massage tintelt het lichaam nog een tijd aangenaam verder. Door de werking van de kruiden, de warmte en de scrubbende werking van de kruidenstempels ontspannen lichaam en geest en komt er nieuwe energie vrij.

Aromatherapie-massage

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische oliën. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewustzijn en kunnen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Er zijn twee manieren om de vermeende effecten van aromatherapie te verklaren. De eerste is de invloed van geur op de menselijke hersenen. De geurmoleculen worden via de longen en de huid in het bloed opgenomen ze komen bij het emotiecentrum in de hersenen terecht, waar ze invloed hebben op het humeur. De tweede is het directe farmacologische effect van de etherische oliën. Aromatherapie zelf kan geen aandoeningen genezen, maar helpt het lichaam om op een natuurlijke manier zichzelf te genezen
en de immuunrespons te verbeteren.

Aromatherapie wordt toegepast voor
Behandeling van kleine wondjes
Behandeling van schimmels
Behandeling van spier- en gewrichtspijn
Behandeling van hoge of lage bloeddruk
Tegen hoesten, vastzittend slijm en dergelijke
Behandeling van stress 

Thaise Oliemassage

Thaise Oliemassage is een massage waarbij uw lichaam zacht wordt gemasseerd zonder pijn. De massage met heerlijk warme oliën is een opeenvolging van een aantal grepen die de spieren op een aangename manier ontspannen. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk- en knijptechnieken. Uw spieren worden gemasseerd met behulp van speciale Thaise aromatische oliën,
op basis van kruiden en bloemen. Deze helpen om uw lichaam volledig te ontspannen en om plaatselijke pijn snel te verlichten. Thaise Oliemassage wordt aanbevolen voor mensen met rug- en nekklachten
of andere lichamelijke blokkades. Regelmatige behandeling bevordert duurzame reiniging en ontspanning
en kan bovendien rimpels en cellulitis voorkomen.

Hot stone massage

Bij hot stone massage worden gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam geplaatst. Deze stenen zijn van basalt, een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor de stenen warmte lang vasthouden. De stenen worden opgewarmd tot een temperatuur van 45°. Na plaatsing van de hot stones op het lichaam wordt u gemasseerd met de warme stenen en met warme olie. De massage bestaat uit lange rustige cirkelvormige bewegingen. Door de combinatie van warmte, druk en beweging werkt de massage diep in op het spierweefsel. Hot stone massage verlicht spanningen en geeft na afloop veel energie.

Aroma Bodyscrub

Dit is een typische Thaise massage. De bodyscrub wordt samengesteld door verschillende geselecteerde Aziatische kruiden te combineren, groene thee extracten, wortels, bloesems en boomschorsen, vermengd met mineralen. Het heeft een diep reinigende en verkwikkende werking, het stimuleert de doorbloeding van de huid en de spieren worden er soepel van en het zorgt voor een fris gevoel.

Voet reflexzonetherapie

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met zenuwpunten in de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkades. De reflexologie deelt de voetzool in zones die corresponderen met delen van het lichaam en met organen. Massage van deze zones leidt ertoe dat onbelemmerde energiedoorstroming
in het hele lichaam wordt hersteld en/of onderhouden.

Schoonheidsbehandelingen

Gezichtsbehandelingen

Phaya Thai biedt een ruime keuze aan complete behandelingen.
Gezichtsmassages; het verven van wimpers of wenkbrauwen;
verwijderen van oneffenheden of overtollig haar; peelings; maskers en veel meer.

Manicure

Bij een manicurebehandeling worden uw nagels in vorm gevijld, mooi gepolijst
en worden de nagelriemen verzorgd.

Pedicure

Een regelmatige behandeling van de voeten helpt bij het voorkómen van ongemakken als overmatig eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels en schimmelnagels. Gediplomeerde pedicures geven uw voeten
de juiste zorg en verzorging. Naast de noodzaak van een pedicurebehandeling, kunt u bij ons uw voeten eens extra laten verwennen met bijvoorbeeld een peeling of een massage.
Daarna loopt u als op wolken naar buiten.

thaise massagethaise massagekruiden stempel